Известие

Collapse
No announcement yet.

engine oil low presure 147 JTD16V 140 коняя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• engine oil low presure 147 JTD16V 140 коняя

Здравейте колеги
    Днес при шофиране в задръстване и загрял двигател 90 градуса на водата ми изписа engine oil low presure оборотите на двигателя бяха около 750 .При подаване на малко газ и обороти около 850 -900 съобщението изчезваше. Маслото и филтъра са сменени преди 1000 км. с мотул 5W40 X ces. Двигателя си работи нормално без странични шумове и тракане. При светеща индикация за ниско налягане на маслото отвих капачката наливане на масло и от там си пръскаше капки масло. Дайте ми съвет към какво да се насоча.
    Поздрави.

Аз мисля, че от прекалено ниски обороти на празен ход ти е ниско и налягането на маслото. Ако отидеш на диагностика би трябвало да успеят да ти коригират оборотите на празен ход и от там да ти се нормализира и налягането на маслото на празен ход.

Comment

Утре ще я закарам на диагностика но не знам дали могат да коригират оборотите софтоерно .

Comment

Възможно е да е от прекалено ниските обороти на празен ход.

Не е излишно все пак да се премери масленото налягане.

При празен ход (800 +/- 30 об.) то трябва да не е по-малко от 1 bar.

При 4000 об. то трябва да е 4 - 4.5 bar.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 10:19.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Извади кабела от датчика,ако по него има масло си за нов датчик
          Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Трябва да измериш налягането на помпата за да си сигурен на 100% какво правиш. Трябва да е минимум 2бара (по спомен) на празен ход и загрял мотор, ако мериш на студен мотор налягането ще е по-голямо заради студеното масло.
            Не е изключено и дефектирал датчик, също и кофти филтър. Затова за най-сигурно премери налягането преди да правиш каквото и да е.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Моята ми го направи един път в силен дъжд нямам кора под мотора спирах за малко след което паля излиза същото съобщение и гаснеше и така четери пет пъти.
              Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
              0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Благодаря за бързите отговори. Днес закарах в сервиз и чакам какво ще кажат.

Comment

Почти сигурно датчика е фира.
                  Най-евтино е направо да сложиш нов датчик и да видиш дали ще се оправи (най-вероятно). Защото ще ти вземат пак толкова пари само да ти закачат един манометър и да ти кажат, че всичко е наред и отново ти предложат да ти сменят датчика.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Дано се окаже от датчика ще пиша като ми кажат .

Comment

Здравейте колеги
                      Проблема излезе датчика за налягане на маслото .При проверка на налягането показа 2.6 атмосфери на загрял двигател и обороти около 800.
                      Датчика направо капал .Като му пуснах малко сгъстен въздух с компресора направо съскаше от към куплонга.
                      Благодаря Ви за помощта.
                      Поздрави.

Comment

Я да използвам темата: Кросвагона ми е със същото съобщение и същите симптоми. За датчика при масления филтър ли става дума? И пак ли към него е свързана лампичката/лейка/ на таблото?
                        155 2,0ts 8v '93 ex;Crosswagon '05

Comment

Първоначално публикувано от nikkysix Покажи съобщение
                          Я да използвам темата: Кросвагона ми е със същото съобщение и същите симптоми. За датчика при масления филтър ли става дума? И пак ли към него е свързана лампичката/лейка/ на таблото?
                          Влиза мърсотия във въпросният датчик и отчита,че няма масло.При смяна на маслото свали датчика и го измий със обезмасляващ спрей.Ако проблема остане трябва да го подмениш.На кросвагона датчика е по-различен от другите 16в на Алфа.
                          sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                          ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                          ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                          Продавам Алфи на части!

Comment

Сигурен съм че е друг модел. Само не разбрах къде се намира- при филтъра или от зад на блока.
                            155 2,0ts 8v '93 ex;Crosswagon '05

Comment

Първоначално публикувано от nikkysix Покажи съобщение
                              Сигурен съм че е друг модел. Само не разбрах къде се намира- при филтъра или от зад на блока.
                              При кросвагона е отпред на картера.Близо е до филтъра със зелена бухса.Захванат е със болтче на ключе 10 и силикон
                              sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                              Продавам Алфи на части!

Comment

Working...
                              X